Αγαπητοί φίλοι και φίλες- Μέλη του Συνδέσμου,

Η Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου εύχονται σ’ εσάς και τις οικογένειές σας ένα ειρηνικό, δημιουργικό και χαρούμενο 2014. Ο χρόνος που πέρασε (2013) ήταν για το Σύνδεσμό μας πολύ επιτυχημένος χάρη στην αμέριστη συμπαράστασή σας και την ακούραστη προσφορά των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. 

Ευελπιστούμε πως η τρέχουσα χρονιά (2014) θα αποβεί ακόμα περισσότερο επιτυχημένη και εμπλουτισμένη με νέες πρωτοβουλίες, προσπάθειες και εκδηλώσεις.

Με την αρχή των δραστηριοτήτων του Συνδέσμου μας για τη νέα χρονιά, πρέπει να σας υπενθυμίσουμε να ανανεώσετε την ετήσια συνδρομή σας, η οποία έχει ορισθεί στο ποσό των $25. Σχετική αίτηση θα βρείτε στην τελευταία σελίδα αυτού του δελτίου. Μπορείτε επίσης να πληρώσετε τη συνδρομή σας μέσω διαδικτύου γράφοντας ως Reference το Surname (ονοματεπώνυμό) σας και Membership.

Account name: Greek-Australian Cultural League of Melbourne
Bank Name: Commonwealth Bank
BSB: 063011. Account Number: 00902863
Παρακαλούμε να μας πληροφορήσετε με
email στο cathyalex@hotmail.com ότι πληρώσατε τη συνδρομή σας για να σας στείλουμε την απόδειξη.

1. Διοικητικό Συμβούλιο 2014
Με μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε στο Δ.Σ. του Συνδέσμου τις κυρίες Κωνσταντίνα Ντούνη και Connie Gregory, οι οποίες με προθυμία και ενδιαφέρον δέχτηκαν να προσφέρουν τις γνώσεις τους στις υπηρεσίες του Συνδέσμου μας. Τους ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή επιτυχία στις προσπάθειές τους.

2. Παρουσιάσεις-Εκδηλώσεις 2014

 Κυριακή 16 Μαρτίου, 2014 και ώρα 3.00 μ.μ. θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου «Μεγαλειότατοι και Μανούλια» σάτιρα, του Σωτήρη Μανταλβάνου, στο Κεφαλλονίτικο Σπίτι, 16-20 Stawell St, West Melbourne (κοντά στο σταθμό του North Melbourne). Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο Δρ. Κώστας Βίτκος.

 Κυριακή 6 Απριλίου, 2014 και ώρα 3.00 μ.μ. θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου “ Ελπιδοφόρο Χάραμα του Μετανάστη ” του Σωτήρη Δημοσθένη Μανωλόπουλου, στην Ποντιακή Κοινότητα, Μελβούρνης και Βικτωρίας, 345 Victoria St., Brunswick. Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο δικηγόρος, ποιητής και δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Καλυμνιός.

 Κυριακή 17 Μαΐου, 2014 και ώρα 3.00 μ.μ. θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου «Φλόγες στο Νερό, Δάκρυα στη Θάλασσα» του καθηγητή Δρ. Κωνσταντίνου Αρώνη, στην Ποντιακή Κοινότητα, Μελβούρνης και Βικτωρίας, 345 Victoria St., Brunswick. Το βιβλίο θα παρουσιάσουν η καθηγήτρια και συγγραφέας, Κωνσταντίνα Ντούνη και η δημοσιογράφος Κλαίρη Γαζή.

 Από 22 Μαΐου μέχρι 1 Ιουνίου 2014, ο Ελληνο-Αυστραλιανός Πολιτιστικός Σύνδεσμος Μελβούρνης οργανώνει Ομαδική Έκθεση Τέχνης “Antipodean Palette 2014” στο Steps Gallery, 62 Lygon Street, Carlton, συνεχίζοντας τον στόχο του να παρουσιάσει την εργασία δώδεκα καλλιτεχνών που ασχολούνται και εκφράζονται με διάφορες εικαστικές τέχνες, όπως ζωγραφική, σχέδιο, χαρακτική, φωτογραφία, γλυπτική, κεραμική και ψηφιακή τέχνη.
Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα γίνουν την Πέμπτη, 22 Μαΐου, στις 6.30-8.00 μ.μ.

– Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα οργανώσουμε:-
* Βιβλιοπαρουσίαση, το Σάββατο, 24  Μαΐου, στις 4.00 μ.μ. στο λογοτεχνικό έργο του Έλληνα ποιητή και συγγραφέα Σπύρου Καραμούντζου.

* Ποιητική βραδιά την Κυριακή 25 Μαΐου, στις 4.00 μ.μ.
Περισσότερες πληροφορίες θα λάβετε στο επόμενο ενημερωτικό δελτίο του Συνδέσμου.

3. Περιοδικό  «Αντίποδες» Τεύχος 60, 2014

Το 60ό τεύχος του Λογοτεχνικού Περιοδικού «Αντίποδες» θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο του 2014. Το τεύχος αυτό θα περιλαμβάνει έργα λογοτεχνών και καλλιτεχνών-μελών του Συνδέσμου μας. Οι λογοτεχνικές συμμετοχές των μελών μας στην ελληνική ή αγγλική γλώσσα θα συμπεριλαμβάνουν ποιήματα, διηγήματα, στοχασμούς, μελέτες, δοκίμια, βιβλιοκριτικές, κλπ. Τα έργα που θα υποβληθούν να είναι αυθεντικά και να μην έχουν δημοσιευτεί ή προωθηθεί σε άλλους φορείς.

Λογοτεχνικά έργα που ξεπερνούν τα καθορισμένα για κάθε κατηγορία όρια, όπως παρουσιάζονται παρακάτω, θα απορρίπτονται αυτομάτως πριν καν το περιεχόμενό τους αξιολογηθεί από την Συντακτική Επιτροπή.

Ποιήματα: 100 στίχοι (γραμμές). Διηγήματα και δοκίμια: 2000 λέξεις. Στοχασμοί: 800 λέξεις. Μελέτες: 2000 λέξεις. Βιβλιοκριτικές: 1000 λέξεις.

Ως προθεσμία υποβολής των έργων ορίστηκε η 26η Ιουνίου, 2014.

Οι συνεργασίες μπορούν να αποστέλλονται ταχυδρομικά στη διεύθυνση: GreekAustralian Cultural League of Melbourne, University of Melbourne P.O. Box 4307, Parkville,Vic., 3052 και προτιμότερο σε ηλεκτρονική μορφή, στη διεύθυνση: gacl.editor@gmail.com

4. Λογοτεχνικός Διαγωνισμός 2014

Ο Σύνδεσμος διοργανώνει και φέτος τον ετήσιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του, τα αποτελέσματα του οποίου θα ανακοινωθούν την ημέρα που θα κυκλοφορήσει το περιοδικό «Αντίποδες».

Ο Διαγωνισμός καλύπτει έργα γραμμένα στην Ελληνική ή Αγγλική γλώσσα, στις ακόλουθες κατηγορίες: ποίηση, διήγημα και μονόπρακτο θεατρικό έργο.

Η αξιολόγηση θα είναι διαφορετική για την κάθε γλώσσα.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να λάβουν μέρος σε μια ή όλες τις κατηγορίες, στην Ελληνική ή Αγγλική γλώσσα, με ένα μόνο έργο για κάθε κατηγορία.

Έργα που ξεπερνούν τα καθορισμένα για κάθε κατηγορία όρια μεγέθους, όπως παρουσιάζονται παρακάτω, θα απορρίπτονται αυτομάτως πριν καν σταλούν στην κριτική επιτροπή.

Ποίημα: 100 στίχοι(γραμμές), Διήγημα: 2000 λέξεις, Μονόπρακτο: 15 λεπτά (διάρκεια). Tο έργο/έργα είναι αυθεντικό και δεν έχει δημοσιευτεί ή προωθηθεί σε άλλους φορείς. Κάθε έργο θα υπογράφεται μόνο με ψευδώνυμο, θα είναι δακτυλογραφημένο και θα αποστέλλεται ταχυδρομικώς σε τέσσερα αντίτυπα τα οποία δεν επιστρέφονται. Το ίδιο ψευδώνυμο πρέπει να χρησιμοποιηθεί για όλα τα έργα που υποβάλλονται από το ίδιο πρόσωπο.

Σε εσώκλειστο φάκελο πρέπει να υπάρχει συμπληρωμένη η αίτηση συμμετοχής, την οποία θα βρείτε στην τελευταία σελίδα αυτού του δελτίου.

Τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού θα ανακοινωθούν την ημέρα της κυκλοφορίας του περιοδικού Αντίποδες. Στα βραβευμένα έργα θα απονεμηθούν αναμνηστικά διπλώματα. Τα έργα που θα πάρουν το πρώτο Βραβείο στην κάθε κατηγορία και στην καθεμιά από τις δύο γλώσσες θα δημοσιευθούν στο περιοδικό του Πολιτιστικού Συνδέσμου «Αντίποδες», τεύχος 60, 2014, που θα κυκλοφορήσει την ημέρα της απονομής των Βραβείων.

Οι συμμετοχές πρέπει να υποβληθούν το αργότερο μέχρι τις 26 Ιουνίου 2014.

Τα υποβληθέντα έργα να στέλνονται ταχυδρομικώς στο όνομα GreekAustralian Cultural League of Melbourne και στη διεύθυνση University of Melbourne, P.O. Box 4307, Parkville, Vic., 3052, Australia.

5. Ανανέωση Συνδρομής

Παρακαλούμε τα μέλη μας που δεν έχουν ακόμη ανανεώσει την ετήσια συνδρομή τους, να φροντίσουν να τακτοποιήσουν την εκκρεμότητα αυτή ώστε να μπορούν να προμηθευτούν το περιοδικό δωρεάν. Σημειώνεται, ότι ο Σύνδεσμος δεν έχει άλλους πόρους κάλυψης των λειτουργικών του εξόδων και έκδοσης του περιοδικού «ΑΝΤΙΠΟΔΕΣ». Ως εκ τούτου, η βιωσιμότητά του εξαρτάται από την συμπαράσταση των μελών του.

Καίτη Αλεξοπούλου, Πρόεδρος
Καίτη Αρώνη, Γενική Γραμματέας