Select Page

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, μέλη του Συνδέσμου, Πολλοί έχετε ήδη παραβρεθεί σε κάποιες από τις πολύ επιτυχημένες εκδηλώσεις του Συνδέσμου μας στο 2015. Με το πρώτο αυτό Ενημερωτικό μας Δελτίο του 2016 θέλουμε να σας πληροφορήσουμε εγκαίρως για τις προσεχείς εκδηλώσεις μας για να μπορέσετε να κανονίσετε το πρόγραμμά σας.
Επίσης, σας υπενθυμίζουμε να ανανεώσετε τη συνδρομή σας αν δεν το έχετε κάμει ήδη. Πληροφορίες για την ανανέωση συνδρομής θα βρείτε στο τέλος του Δελτίου. παρακαλούμε ειδοποιήστε μας με εμαιλ στη διεύθυνση membershipgacl@gmail.com ότι έχετε πληρώσει τη συνδρομή σας για να σας στείλουμε τη σχετική απόδειξη.

Διοικητικό ΣΥμβούλιο για το 2016
Πρόεδρος: Καίτη Αλεξοπούλου
Αντιπρόεδρος: Καίτη Αρώνη
Γενικός Γραμματέας: Γιάννης Γεωργίου
Βοηθός Γραμματέας: Σούλα Λιβεριάδη
Ταμίας: Κώστας Δημαράς
Βοηθός Ταμίας: Ματίνα Παναγιωτοπούλου
Public Officer: Γεώργιος Αθανασίου
Antipodean Palette: Φρίξος Ιωαννίδης

Μέλη: Θάλεια Ανδρέου
Μαίρη Ραφαήλ
Connie Gregory
Σταύρος Μεσσήνης
Γεώργιος Αθανασίου (Λογοτεχνικός Διαγωνισμός)
Αθηνά Γκινάκη
Καίτη Μουρατίδου
Kυριάκος Αμανατίδης (Antipodes Editor)

Εκδηλώσεις
Η Έκθεση “Antipodean Palette” στη Steps Gallery 13/08 -23/08/2015 είχε μεγάλη επιτυχία. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την Βασιλική Πέτρου, επιμελήτρια της Έκθεσης για τα τρία τελευταία χρόνια, για την ακούραστη δουλειά της. Λόγω άλλων υποχρεώσεων, η Βασιλική δεν θα μπορέσει να επιμεληθεί την Έκθεση φέτος και θα αναλάβει ο Φρίξος Ιωαννίδης που ήταν και ο αρχικός εμπνευστής της εκδήλωσης αυτής και επιμελητής της στα δύο πρώτα χρόνια.

Φέτος η Έκθεση Antipodean Palette-που διοργανώνεται για έκτη συνεχή χρονιά- θα πραγματοποιηθεί από τις 16 μέχρι και τις 23 Αυγούστου 2016 πάλι στη Steps Gallery, 62 Lygon Street Carlton. Η γκαλερί θα είναι ανοικτή από Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00πμ-4:00μμ και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 11:00πμ-3:00μμ.

Η Έκθεση έχει αναδειχθεί σε κορυφαία ετήσια εκδήλωση του Ελληνο-Aυστραλιανού Πολιτιστικού Συνδέσμου και προσφέρει το χώρο για να παρουσιαστούν και να συζητηθούν έργα που επηρεάζονται από τους δύο πολιτισμούς μας.

Οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες -σ΄όποιο στάδιο της καριέρας τους κι αν βρίσκονται – καλούνται να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για συμμετοχή στην Έκθεση μέχρι τα τέλη Απριλίου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Συνδέσμου www.gacl.com.au ή επικοινωνήστε με εμέιλ στη διεύθυνση antipodeanpalette@gmail.com

Ο Δημήτρης Τσαλουμάς
Με μεγάλη λύπη πληροφορηθήκαμε το θάνατο του έγκριτου ποιητή Δημήτρη Τσαλουμά (1921-2016), υποστηρικτή και φίλου του Ελληνοαυστραλιανού Συνδέσμου, στην αγαπημένη του Λέρο. Εκφράζουμε τα θερμά συλληπητήρια του Συνδέσμου μας στους δικούς του.

Ο Σύνδεσμός μας θα διοργανώσει ένα φιλολογικό μνημόσυνο για τη ζωή και το έργο του Δημήτρη Τσαλουμά μέσα στο 2016. Θα σας ενημερώσουμε σύντομα σχετικά.

Βιβλιοπαρουσιάσεις
• Σάββατο 12 Μαρτίου 2016, 5:00 μμ
Με τη σύμπραξη του Ελληνο-Aυστραλιανού Πολιτιστικού Συνδέσμου και του Φιλανθρωπικoύ Συνδέσμου Ιθακησίων “Ο Οδυσσεύς”, στο Ελληνικό Κέντρο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, 168 Lonsdale St, Melbourne.
Παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Παξινού, κατ΄εικόνα.
• Κυριακή 20 Μαρτίου 2016, 3:30 μμ
Με τη σύμπραξη του Ελληνο-Aυστραλιανού Πολιτιστικού Συνδέσμου και του Συνδέσμου Ελλήνων Λογοτεχνών και Συγγραφέων Αυστραλίας στα πλαίσια της εκστρατείας “Μιλάμε Ελληνικά το Μάρτη». Παρουσίαση του βιβλίου της Διονυσίας Μούσουρα, Δυο στεφάνια κι ένα δαχτυλίδι στον Παναρκαδικό Σύλλογο, 570 Victoria Street, North Melbourne (στον δεύτερο όροφο)
• Κυριακή 17 Απριλίου 2016
ΕΑΠΣΜ και ΣΕΛΣΑ: Παρουσίαση των ποιητικών συλλογών του Γεράσιμου Κλωνή στο Κεφαλλονίτικο Σπίτι, 16-20 Stawell St, West Melbourne (κοντά στο σταθμό του North Melbourne). Περισσότερες λεπτομέρειες αργότερα.

Περιοδικό «ΑΝΤΙΠΟΔΕΣ» Τεύχος 62, 2016
Το 62ο τεύχος του λογοτεχνικού περιοδικού «Αντίποδες» θα κυκλοφορήσει στις 16 Οκτωβρίου 2016 με ειδικό αφιέρωμα στο έργο του αείμνηστου Δημήτρη Τσαλουμά, καταξιωμένου ποιητή της ελληνικής Διασποράς.

Το τεύχος αυτό θα περιλαμβάνει επίσης έργα λογοτεχνών και καλλιτεχνών, μελών του Συνδέσμου μας. Οι συμμετοχές των μελών μας στην ελληνική ή αγγλική γλώσσα θα συμπεριλαμβάνουν ποιήματα, διηγήματα, στοχασμούς, μελέτες, δοκίμια, βιβλιοκριτικές και έργα εικαστικών τεχνών.

Τα υποβαλλόμενα έργα πρέπει να είναι αυθεντικά και να μην έχουν δημοσιευθεί ή προωθηθεί σε άλλους φορείς. Λογοτεχνικά έργα δεν πρέπει να ξεπερνούν τα καθορισμένα όρια ως εξής:

– Ποιήματα: 100 στίχοι (γραμμές), διηγήματα και δοκίμια: 2000 λέξεις, στοχασμοί: 800 λέξεις, μελέτες: 2000 λέξεις, βιβλιοκριτικές και άλλες κριτικές (εκθέσεων, μουσικών εκδηλώσεων, θεατρικών παραστάσεων ή κινηματογραφικών έργων): 1000 λέξεις

Η προθεσμία υποβολής των έργων ορίστηκε η 24η Ιουνίου, 2016.

Τα έργα να αποστέλλονται μόνο σε ηλεκτρονική μορφή Word document (επισυναπτόμενο), στη διεύθυνση: gacl.editor@gmail.com

Λογοτεχνικός Διαγωνισμός
Λεπτομέρειες θα δοθούν σύντομα.

Ανανέωση Συνεδρονής-2016
Παρακαλούμε τα μέλη μας που δεν έχουν ακόμη ανανεώσει την ετήσια συνδρομή τους, να φροντίσουν να τακτοποιήσουν την εκκρεμότητα αυτή ώστε να μπορούν να προμηθευτούν το περιοδικό δωρεάν. Σημειώνεται, ότι ο Σύνδεσμος δεν έχει άλλους πόρους κάλυψης των λειτουργικών του εξόδων και έκδοσης του περιοδικού «ΑΝΤΙΠΟΔΕΣ». Η βιωσιμότητά του Συνδέσμου εξαρτάται από την συμπαράσταση των μελών του.

ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ

Ονοματεπώνυμο………………………………………………………………………………………………..

Τηλ/ Tel:…………………………………………….Email: ………………………………………….

Διεύθυνση/Address.:……………………………………………………………………………………..

………………………………………………………………………………………………………

Ετήσια συνδρομή:$25/ Annual membership: $25

Δωρεά:/ Donation: $………………………………..

Ταχυδρομείστε στο / Please mail to-
GREEK-AUSTRALIAN CULTURAL LEAGUE OF MELBOURNE
Melbourne University, P.O. Box 4307, Parkville, VIC 3052, Australia

Αν προτιμήσετε να ανανεώσετε τη συνδρομή σας μέσω διαδυκτίου, ακολουθείστε τις παρακάτω οδηγίες:
Should you wish to renew your membership on line please follow these instructions-
Account name: Greek-Australian Cultural League of Melbourne
Bank Name: Commonwealth Bank
BSB: 063011
Account Number: 00902863
Reference: Βάλετε το επώνυμό σας και τη λέξη “Membership”ως Reference.
Στείλτε μας ένα εμείλ στη διεύθυνση membershipgacl@gmail.com οτι έχετε πληρώσει μέσω διαδικτίου για να μπορέσουμε να εκδώσουμε και να σας αποστείλουμε τη σχετική απόδειξη.

Καίτη Αλεξοπούλου, Πρόεδρος
Γιάννης Γεωργίου, Γενικός Γραμματέας