Select Page

Αυτό είναι το τρίτο τεύχος του Ενημερωτικού μας Δελτίου για το 2015, θέλοντας να σας ενημερώσουμε για τις εκδηλώσεις του άμεσου μέλλοντος. Να σας ευχαριστήσουμε, για μια ακόμα φορά, για τη συμμετοχή και υποστήριξή σας στις μέχρι τώρα εκδηλώσεις και ευελπιστούμε να έχουμε την ίδια και ίσως πιο μεγάλη και πιο ενεργό συμπαράσταση στις εκδηλώσεις που θα ακολουθήσουν, από εσάς τα μέλη και τους φίλους του Συνδέσμου.

Η Έκθεση Antipodean Palette στo Steps Gallery 13/08 -23/08/2015 είχε μεγάλη επιτυχία. Eίχαμε πάνω από 120 άτομα τη βραδυά που άνοιξε η Έκθεση και άλλους 147 επισκέπτες στις επόμενες εννέα ημέρες. Πουλήθηκαν τέσσερα έργα. Οι παρατηρήσεις και τα σχόλια των επισκεπτών και των εκθετών ήταν εποικοδομητικά. Πιστεύουμε οτι η Έκθεση – που έχει πια καθιερωθεί ως ετήσιο γεγονός τα τελευταία πέντε χρόνια- θα είναι ακόμα καλλίτερη στο 2016. Ευχαριστούμε την Βασιλική Πέτρου και την οργανωτική της επιτροπή, τους δωρητές, καθώς και όλα τα μέλη του Συνδέσμου που βοήθησαν κατά τη διάρκεια της Έκθεσης.

1. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2015
* Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, 2015, και ώρα 6.00 μμ.-7.30μμ θα γίνει η παρουσίαση
της αυτοβιογραφίας του Εφέτη του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Βικτώριας, κ. Αιμίλιου Κύρου «Να με λέτε Αιμίλιο» ( Call me Emilios ), Μεταφρασμένο στην Ελληνική γλώσσα από την κ. Γεωργία Δημοπούλου. Η παρουσίαση θα γίνει από τον Πρέσβη της Ελλάδος στην Αυστραλία κ. Χαράλαμπο Δαφαράνο και την κ. Εύα Δαφαράνου στο Ελληνικό Μουσείο – 280 William Street, Μelbourne. Είσοδος είναι με προσωπική πρόσκληση που έχει σταλθή στα μέλη του Συλλόγου. Σας παρακαλούμε να απαντήσετε μέχρι της 30 Σεπτεμβρίου στην ηλεκτρονική διεύθηνση-cathyalex@hotmail.com.

*Κυριακή 18 Οκτωβρίου, 2015 και ώρα 3.30 μμ. θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του Δρα Χρήστου Φίφη, «Από τους καθ’ημάς Αντίποδες». Η παρουσίαση θα γίνει από τον Ελληνιστή κ. Κυριάκο Αμανατίδη, στην αίθουσα του Παναρκαδικού Συλλόγου Μελβούρνης «Ο Κολοκοτρώνης», 570 Victoria St., North Melbourne, 2ος όροφος.

*Σάββατο 31 Οκτωβρίου – Κυριακή 1 Νοεμβρίου, 2015 ο Ελληνο-ΑυστραλιανόςΠολιτιστικός Σύνδεσμος και η Ένωση Θεσσαλονικέων «Ο Λευκός Πύργος» οργανώνουν από κοινού Έκθεση Βιβλίου στην αίθουσα των Θεσσαλονικέων, 439 High Street, Northcote. Ο σκοπός της Έκθεσης είναι να επαναφέρουμε στο φώς και να παρουσιάσουμε στο αναγνωστικό κοινό τα βιβλία που είναι γραμμένα από Ελληνο-Αυστραλούς λογοτέχνες και πολλά από αυτά αρχίζουν να μπαίνουν στα ντουλάπια της λήθης.

Μιά μοναδική ευκαιρία στους λογοτέχνες να εκθέσουν όλες τις δημιουργίες τους και οι βιβλιόφιλοι να αγοράσουν σε χαμηλές τιμές βιβλία που θα ήθελαν να έχουν αποκτήσει.

Ιδιαίτερη επιστολή θα σταλεί σύντομα στους συγγραφείς με τις λεπτομέρειες που θα αφορούν την διαδικασία της παραλαβής και της παράδοσης των εκθετημένων βιβλίων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, 2015
10.00 π.μ. Έναρξη
2.00 – 3.00 μ.μ. Απαγγελία Ποιημάτων από τους ίδιους τους Λογοτέχνες.
3.00 – 4.00 μ.μ. Ανοιχτή συζήτηση / Αναψυκτικά
4.00 μ.μ. Τέλος της ημέρας
Κυριακή, 1η Νοεμβρίου, 2015
10.00 π. μ. Έναρξη
2.00 – 3.00 μ. μ. Απαγγελία Ποιημάτων και Μουσική
3.00 – 4.00 μ. μ. Ανοιχτή συζήτηση / Αναψυκτικά
4.00 μ. μ. ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Καίτη Αλεξοπούλου- 98858715, 0428968715, cathyalex@hotmail.com η την Connie Gregory – 98596235, 0425859413, gregory1942@bigpond.com

*Κυριακή, 8 Νοεμβρίου, 2015 και ώρα 4.00 μμ. θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του
Κυριάκου Αμανατίδη, «Βιβλιοπαρουσιάσεις και Βιβλιοκρισίες». Την παρουσίαση του βιβλίου θα κάνει ο εκπαιδευτικός, και Πρόεδρος της Επτανησιακής Ομοσπονδίας Μελβούρνης, κ. Γεώργιος Πάγκαλης, στην αίθουσα του Παναρκαδικού Συλλόγου Μελβούρνης «Ο Κολοκοτρώνης», 570 Victoria St., North Melbourne,2ος όροφος.

*Η Ετησία Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου για το 2015 θα γίνει το Σάββατο 28
Νοεμβρίου 3.00μ.μ. στην αίθουσα του Παναρκαδικού Συλλόγου Μελβούρνης «Ο Κολοκοτρώνης», 570 Victoria St., North Melbourne,2ος όροφος.

Παρακαλούνται όλα τα μέλη να παρευρεθούν στην Ετήσια Γενική Συνέλευση, συμβάλλοντας στην επιτυχία της με τις σκέψεις και τις προτάσεις τους. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, όποιος επιθυμεί να πλαισιώσει το συμβούλιο είναι ευπρόσδεκτος.

2. ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «ΑΝΤΙΠΟΔΕΣ» Νο 61, και ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
Το τεύχος 61 του λογοτεχνικού περιοδικού «Αντίποδες» θα κυκλοφορήσει την Κυριακή 15 Νοεμβρίου, 2015, 3.00 μ.μ. και είναι αφιερωμένο στον Πανεπιστημιακό, Δρ Θανάση Σπιλιά για την διακεκριμένη προσφορά του προς τις Ελληνικές Σπουδές και τον ελληνικό πολιτισμό στην Αυστραλία.και στον αείμνηστο ποιητή, λογοτέχνη και Πανεπιστημιακό,Δρ Αριστείδη Παραδείση. Την παρουσίαση του περιοδικού θα κάνει ο Δρ Χρήστος Φίφης. Το τεύχος αυτό θα περιλαμβάνει και τις συνεργασίες λογοτεχνών-μελών του Συνδέσμου, όπως ποιήματα, διηγήματα, στοχασμούς, μελέτες, δοκίμια, βιβλιοκριτικές, κλπ., στην ελληνική ή στην αγγλική γλώσσα. Η παρουσίαση του περιοδικού, μαζί με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του Λογοτεχνικού Διαγωνισμού, θα γίνει στην αίθουσα του Παναρκαδικού Συλλόγου Μελβούρνης «Ο Κολοκοτρώνης», 570 Victoria St., North Melbourne, 2ος όροφος. Είσοδος ελεύθερη.

3. ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ
Παρακαλούμε τα μέλη που δεν έχουν ακόμη ανανεώσει την ετήσια συνδρομή τους, να φροντίσουν να τακτοποιήσουν αυτήν την εκκρεμότητα για να μπορούν να προμηθευτούν το περιοδικό δωρεάν. Σημειώνουμε πως ο Σύνδεσμος δεν έχει άλλους πόρους για την κάλυψη των λειτουργικών του εξόδων, και για την έκδοση του περιοδικού ΑΝΤΙΠΟΔΕΣ. Ως εκ τούτου, η βιωσιμότητά του εξαρτάται από την συμπαράσταση των μελών του.

Σχετική αίτηση θα βρείτε στην επόμενη σελίδα αυτού του δελτίου. Μπορείτε επίσης να πληρώσετε τη συνδρομή σας μέσω διαδικτύου γράφοντας ως Reference to Surname σας και
Membership.
Account name: Greek-Australian Cultural League of Melbourne Bank Name: Commonwealth Bank
BSB: 063011. Account Number: 00902863
Παρακαλούμε να μας πληροφορήσετε με email στο infogaclm@gmail.com ότι πληρώσατε τη συνδρομή σας για να σας στείλουμε την απόδειξη.

ΜΠορείτε επίσης να ανανεώσετε Online τη συνδρομή σας ΕΔΩ  http://gaclmelbourne.com/g/membership/

Καίτη Αλεξοπούλου
Πρόεδρος

Γιάννης Γεωργίου

Γενικός Γραμματέας
ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΕΤΗΣΙΑΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ – 2015
Ονοματεπώνυμο:……………………………………. ……………………………………………….
Τηλ:……………………………………………. email:………………………………………………………………….
Διεύθυνση:…………………………………………… …………………………………………………………………..
………………………………………………………………………………………………………………………………..
Ετήσια συνδρομή: $25 Δωρεά: $……………………………..
Ταχυδρομείστε στο –
GREEK-AUSTRALIAN CULTURAL LEAGUE OF MELBOURNE
Melbourne University, P.O. Box 4307, Parkville, Vic., 3052, Australia
Μembership for 2014 is $25.00. Should you wish to renew your membership on line you can follow the instructions-
Account name: Greek-Australian Cultural League of Melbourne Bank Name: Commonwealth Bank
BSB: 063011
Account Number: 00902863
Reference: Place your Surname and the word “Membership” as Reference. Send us an email to infogaclm@gmail,com that you have paid online so, we can issue and send you a receipt.