Select Page

Με το τρίτο αυτό Ενημερωτικό μας Δελτίο του 2016 θέλουμε να σας πληροφορήσουμε εγκαίρως για τις προσεχείς εκδηλώσεις μας για να μπορέσετε να κανονίσετε το πρόγραμμά σας.

Ιδιαίτερα, επιστούμε τη προσοχή σας στο οτι μερικές από τις ημερομηνίες προγραμματισμένων εκδηλώσεων έχουν αλλάξει μετά την κυκλοφορία του προηγούμενου Ενημερωτικού Δελτίου (αρ. 2 του Ιουνίου 2016).

Επίσης, σας υπενθυμίζουμε να ανανεώσετε τη συνδρομή σας αν δεν το έχετε κάμει ήδη. Πληροφορίες για την ανανέωση συνδρομής θα βρείτε στο τέλος του Δελτίου. Παρακαλούμε ειδοποιήστε μας με ιμέιλ στη διεύθυνση membershipgacl@gmail.com ότι έχετε πληρώσει τη συνδρομή σας για να σας στείλουμε τη σχετική απόδειξη.

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
• Αναβάλλεται για το 2017:
η παρουσίαση του μυθιστορήματος της Αθηνάς Λευτεριώτου-Γκινάκη Του Φεγγαριού το Δάκρυ. •
• Αναβάλλεται για το 2017:
η παρουσίαση δυο ποιητικών συλλογών της Ντίνας Αμανατίδου Ψυχικές Ενοράσεις και Απόηχος της Σιωπής.

•Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016, 3:00 μμ.
Ο Ελληνο-Aυστραλιανός Πολιτιστικός Σύνδεσμος Μελβούρνης μαζί με τον Σύλλογο Ελλήνων Λογοτεχνών και Συγγραφέων Αυστραλίας παρουσιάζουν τo βιβλίο της Βίβιαν Μόρρις, Πορτρέτα Ελλήνων στους Αντίποδες, Τόμος Β΄, στον ημιόρωφο του Ελληνικού Κέντρου, 168 Lonsdale Street, Melbourne. Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει από τoν ιστορικό Jim Claven και ομιλήτρια η Δρα Μαρία Ηρoδότου.

ΔΙΑΛΕΞΗ
• Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016, 3:00 μμ

Ο Ελληνο-Αυστραλιανός Πολιτιστικός Σύνδεσμος Μελβούρνης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελλήνων Λογοτεχνών και Συγγραφέων Αυστραλίας, την Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Μελβούρνης και την Πανηπειρωτική Ομοσπονδία παρουσιάζει τη διάλεξη του Κωνσταντίνου Καλυμνιού «Η ιστορία της Ελληνικής Τυπογραφίας κατά τα χρόνια της Οθωμανικής Κατοχής» αφιερωμένη στη μνήμη του βορειοηπειρώτη τυπογράφου και σημαντικού παράγοντα της Ελληνικής παροικίας της Μελβούρνης Πέτρου Πετράνη, στον ημιόροφο του Ελληνικού Κέντρου, 168 Lonsdale Street, Melbourne. Ο Κωνσταντίνος Καλυμνιός θα εκθέσει ελληνικά βιβλία τυπωμένα μεταξύ 1550 – 1841, από τη συλλογή του.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΑΝΟΣ
Η Αλυσίδα Πολιτισμού ΙΑΝΟΣ, ο κατεξοχήν χώρος σύνδεσης των φίλων του βιβλίου και της τέχνης με τους δημιουργούς, τις ιδέες, τα ρεύματα και τις τάσεις της εποχής μας, συμπληρώνει φέτος 32 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας με ένα δίκτυο βιβλιοπωλείων και Artshop, στην Θεσσαλονίκη, την Αθήνα αλλά και στο διδίκτυο.

Αποτελείται από εννέα δυναμικά καταστήματα καθώς και από τη διαδικτυακή πύλη www.ianos.gr , που είναι ένα από τα μεγαλύτερα ηλεκτρονικά καταστήματα βιβλίων, CD, βινυλίων και αντικειμένων τέχνης στην Ελλάδα.

Η Αλυσίδα Πολιτισμού ΙΑΝΟΣ, έχει ως όραμα την συμβολή και διάδοση του πολιτισμού, φέρνοντας καθημερινά τους ανθρώπους σε επαφή με τα έργα και τους δημιουργόυς τους, μέσω σειράς πολιτιστικών δραστηριοτήτων και συνεργασιών.

Επιπλέον, αναλαμβάνει παραγγελίες εξωτερικού καθώς διαθέτει και μπορεί να αποστέλλει Βιβλία, Νέες Κυκλοφορίες, Best Seller, CD, βιβλία που διδάσκονται στα Ελληνικά Σχολεία, Παιδικά Βιβλία κ.α.

Ο ΙΑΝΟΣ τώρα συνεργάζεται με τον Ελληνο-Αυστραλιανό Πολιτιστικό Σύνδεσμο Μελβούρνης και βρίσκεται στη διάθεση των μελών μας για οποιαδήποτε διευκρίνιση και επιπλέον πληροφορία και παραγγελία.

ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου μας θα γίνει την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016 στις 3:00 μμ στην αίθουσα του πρώτου ορόφου του Παναρκαδικού Συλλόγου “Ο Κολοκοτρώνης” στο 570 Victoria Street, North Melbourne.

Σύμφωνα με το Καταστατικό του Συνδέσμου, η φετινή ΕΓΣ θα περιλαμβάνει αρχιαιρεσίες για την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου, για την επόμενη διετία (2017-18).
Καλούνται όλα τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη να δηλώσουν την υποψηφιότητά τους, αν το επιθυμούν.

Σας ενθαρρύνουμε να δηλώσετε υποψηφιότητα στις εκλογές και επίσης, να παροτρύνετε φίλους σας να δηλώσουν υποψηφιότητα για να δώσετε την ευκαιρία να αναεωθεί το Δ.Σ. που πάντα χρειάζεται νέο αίμα για να αναπτύξει και να διευρύνει τις δραστηριότητές του Συνδέσμου μας.

Αίτηση υποψηφιότητας θα βρείτε παρακάτω σ΄αυτό το Ενημερωτικό Δελτίο και μπορείτε να την συμπληρώσετε και να την υποβάλετε ταχυδρομικά στην ταχυδρομική διεύθυνση του Συνδέσμου, ή να την δώσετε στον Γενικό Γραμματέα πριν την ΕΓΣ, ή να την αποστέίλετε με ιμέιλ στην ηλεκτονική διεύθυνση infogaclm@gmail.com , πριν την ΕΓΣ.

Παρακαλούμε να προσέξετε ότι κάθε πρόταση υποψηφιότητας πρέπει να υποστηρίζεται από την δευτέρωση δυο μελών του Συνδέσμου.