Select Page

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, μέλη του Συνδέσμου,

Η Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου εύχονται σ’ εσάς και τις οικογένειές σας ένα ειρηνικό, δημιουργικό και χαρούμενο 2015. Ο χρόνος που πέρασε (2014) σημείωσε μεγάλη επιτυχία χάρη στην αμέριστη συμπαράστασή σας και την ακούραστη προσφορά των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Ευελπιστούμε πως η τρέχουσα χρονιά θα αποβεί ακόμα περισσότερο επιτυχημένη και εμπλουτισμένη με νέες πρωτοβουλίες, προσπάθειες και εκδηλώσεις.

Eυχαριστούμε την παραιτηθείσα από το Δ.Σ. κ. Κωνσταντίνα Ντούνη για την πολύτιμη συνεισφορά της στο έργο του Πολιτιστικού Συνδέσμου. Της ευχόμαστε υγεία και καλή επιτυχία στις μελλοντικές επιδιώξεις της. Επίσης ευχαριστούμε τον Απόστολο Κυρίτση για την πολύτιμη συνεισφορά του ως Αντιπρόεδρος και του ευχόμαστε κάθε πρόοδο και επιτυχία στις ανώτερες σπσπουδές του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Με την αρχή των δραστηριοτήτων του Συνδέσμου μας για τη νέα χρονιά, σας υπενθυμίζουμε να ανανεώσετε την ετήσια συνδρομή σας, η οποία έχει ορισθεί στο ποσό των $25. Σχετική αίτηση θα βρείτε στην τελευταία σελίδα αυτού του δελτίου. Μπορείτε επίσης να πληρώσετε τη συνδρομή σας μέσω διαδικτύου γράφοντας ως Reference to Επώνυμό σας και Membership.

Account name: Greek-Australian Cultural League of Melbourne
Bank Name: Commonwealth Bank
BSB: 063011. Account Number: 00902863

Παρακαλούμε να μας πληροφορήσετε με email στο membershipgacl @gmail.com ότι πληρώσατε τη συνδρομή σας για να σας στείλουμε την απόδειξη.

 

1. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2015-2016

Η Σύσταση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου για την περίοδο 2015-2016 είναι η εξής:

Πρόεδρος: Καίτη Αλεξοπούλου
Αντιπρόεδρος: Καίτη Αρώνη
Γενικός Γραμματέας: Γιάννης Γεωργίου
Βοηθός Γραμματέα: Σούλα Λιβεριάδη
Ταμίας: Κώστας Δημαράς
Βοηθός Ταμία: Ματίνα Παναγιωτοπούλου
Public Officer: Γεώργιος Αθανασίου
«Antipodean Palette»: Συντονίστρια Vasy Petros. Μέλη: Θάλεια Ανδρέου, Μαίρη Ραφαήλ
Website/Social Media: Σταύρος Μεσσήνης
Μητρώον Μελών: Connie Gregory
Λογοτεχνικός Διαγωνισμός: Συντονίστρια Καίτη Αρώνη.
Μέλη: Αθηνά Γκινάκη, Καίτη Μουρατίδου, Θεόδωρος Μανταλβάνος
Περιοδικό «Αντίποδες»: Συντονιστής Κυριάκος Αμανατίδης OAM (Επιλεγμένος). Bοηθός συντονιστή: Καίτη Αλεξοπούλου

 

2. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μιλάμε Ελληνικά
«Μιλάμε Ελληνικά τον Μάρτιο» Ο Σύλλογος προσκλήθηκε να πάρει μέρος στη πρωτοβουλία, «Μιλάμε Ελληνικά τον Μάρτιο», και να είναι μέλος της μικτής οργανωτικής επιτροπής. Η συμμετοχή μας στην εκστρατεία αυτή επιβεβαιώνει ένα θεμελιώδη σκοπό του καταστατικού του Συνδέσμου μας που είναι η υποστήριξη και διάδοση της Ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού μας στην Αυστραλία. Eλπίζουμε να υποστηρίξετε αυτή την προσπάθεια στο περιβάλλον σας.

Βιβλιοπαρουσιάσεις
Όλες οι βιβλιοπαρουσιάσιεις διοργανώνονται σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελλήνων Λογοτεχνών και Συγγραφέων Αυστραλίας (ΣΕΛΣΑ)

Κυριακή 8 Μαρτίου και ώρα 3.00 μ.μ. θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου «Γνεφολογήματα» της Διονυσίας Μούσουρα -Τσουκαλά στην Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτορίας, 168 Lonsdale St. (στο Mez). Το βιβλίο θα παρουσιάση η πανεπιστημιακός Κωνσταντίνα Ντούνη, συντονιστής ο Νίκος Πιπέρης.

Κυριακή 22 Μαρτίου και ώρα 3.30 μ.μ. θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου «Κομμάτια Ζωής» του Δρ Χρήστου Φίφη στην Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτορίας, 168 Lonsdale St. (στο Mez). Το βιβλίο θα παρουσιάση ο πανεπιστημιακός Δρ Θανάσης Σπηλιάς, συντονίστρια η Ντίνα Γερολύμου.

Κυριακή 19 Απριλίου και ώρα 3.00 μ.μ. θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου «Η Διαχρονική Συμβολή της Ελληνικής σε άλλες Γλώσσες» του Καθηγητή Δρ Γιώργου Καναράκη στην αίθουσα του Παναρκαδικού Συλλόγου Μελβούρνης και Βικτορίας, «Ο Κολοκοτρώνης», 570 Victoria St., North Melbourne, 2ος όροφος. Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο Κυριάκος Αμανατίδης και συντονιστής θα είναι ο Δημήτρης Αλεξόπουλος. Ο Παναρκαδικός Σύλλογος είναι συνδιοργανωτής σ΄αυτήν την εκδήλωση.

Κυριακή 5 Ιουλίου, και ώρα 3.00 μ.μ. θα γίνει η παρουσίαση των βιβλίων «Στο Αλώνι Της Ζωής» (ποίηση), και «Εικόνες και Μνήμες» (πεζογραφήματα) της Αγγελικής Ιωαννίδου Βογδάνη στην αίθουσα δίπλα από την εκκλησία της Υπαπαντής του Κυρίου, 29 Victoria Street Coburg (απέναντι από το parking του Coles). Τα βιβλία θα παρουσιάσουν ο Κυριάκος Αμανατίδης ΟΑΜ και ο Γιώργος Πάγκαλης.

 

Εικαστικές Τέχνες
Από 13 Αυγούστου μέχρι 23 Αυγούστου ο Ελληνο-Αυστραλιανός Πολιτιστικός Σύνδεσμος Μελβούρνης οργανώνει Ομαδική Έκθεση Τέχνης “Antipodean Palette” 2015 στο Steps Gallery, 62 Lygon Street, Carlton, συνεχίζοντας τον στόχο του να παρουσιάσει την εργασία καλλιτεχνών που ασχολούνται και εκφράζονται με διάφορες εικαστικές τέχνες, όπως ζωγραφική, σχέδιο, χαρακτική, φωτογραφία, γλυπτική, κεραμική και ψηφιακή τέχνη. Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα γίνουν την 13 Αυγούστου 2015, στις 6.30-8.00 μ.μ. Ένα πρόγραμμα με διάφορες εκδηλώσεις θα πλαισιώνει την Έκθεση. Περισσότερες πληροφορίες θα λάβετε στο επόμενο ενημερωτικό δελτίο του Συνδέσμου.

 

3. ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «ΑΝΤΙΠΟΔΕΣ» Τεύχος 61, 2015
Το 61ο τεύχος του λογοτεχνικού περιοδικού «Αντίποδες» θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο του 2015 με τιμώμενο πρόσωπο τον πανεπιστημιακό Δρ Θανάση Σπηλιά. Στο ίδιο τεύχος θα παρουσιαστεί ένα μικρό αφιέρωμα στο έργο του αείμνηστου Αριστείδη Παραδείση.
Το τεύχος αυτό θα περιλαμβάνει επίσης έργα λογοτεχνών και καλλιτεχνών, μελών του Συνδέσμου μας. Οι λογοτεχνικές συμμετοχές των μελών μας στην ελληνική ή αγγλική γλώσσα θα συμπεριλαμβάνει ποιήματα, διηγήματα, στοχασμούς, μελέτες, δοκίμια, βιβλιοκριτικές, κλπ. Τα έργα που θα υποβληθούν πρέπει να είναι αυθεντικά και να μην έχουν δημοσιευτεί ή προωθηθεί σε άλλους φορείς.
Λογοτεχνικά έργα που ξεπερνούν τα καθορισμένα για κάθε κατηγορία όρια, όπως παρουσιάζονται παρακάτω, θα απορρίπτονται αυτομάτως πριν καν το περιεχόμενό τους αξιολογηθεί από την Συντακτική Επιτροπή.
Ποιήματα: 100 στίχοι (γραμμές). Διηγήματα και δοκίμια: 2000 λέξεις. Στοχασμοί: 800 λέξεις. Μελέτες: 2000 λέξεις. Βιβλιοκριτικές: 1000 λέξεις.
Ως προθεσμία υποβολής των έργων ορίστηκε η 26η Ιουνίου 2015.
Οι συνεργασίες μπορούν να αποστέλλονται ταχυδρομικά στη διεύθυνση: Greek-Australian Cultural League of Melbourne, University of Melbourne P.O. Box 4307, Parkville,Vic., 3052 και προτιμότερο σε ηλεκτρονική μορφή, στη διεύθυνση: gacl.editor@gmail.com

 

4. ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
Ο Σύνδεσμος διοργανώνει και φέτος τον ετήσιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του, τα αποτελέσματα του οποίου θα ανακοινωθούν την ημέρα που θα κυκλοφορήσει το περιοδικό «Αντίποδες».

Ο Διαγωνισμός καλύπτει έργα γραμμένα στην Ελληνική ή Αγγλική γλώσσα, στις ακόλουθες κατηγορίες: ποίηση, διήγημα και μονόπρακτο θεατρικό έργο.
• Η αξιολόγηση θα είναι διαφορετική για την κάθε γλώσσα.
• Οι συμμετέχοντες μπορούν να λάβουν μέρος σε μια ή όλες τις κατηγορίες, στην
Ελληνική ή Αγγλική γλώσσα, με ένα μόνο έργο για κάθε κατηγορία.
• Έργα που ξεπερνούν τα καθορισμένα για κάθε κατηγορία όρια μεγέθους, όπως παρουσιάζονται παρακάτω, θα απορρίπτονται αυτομάτως πριν καν σταλούν στην κριτική
επιτροπή.
• Ποίημα: 100 στίχοι, Διήγημα: 2000 λέξεις, Μονόπρακτο: 15 λεπτά (διάρκεια)
• Tο έργο/έργα πρέπει να είναι αυθεντικό και να μην έχει δημοσιευτεί ή προωθηθεί σε
άλλους φορείς.
• Κάθε έργο θα υπογράφεται μόνο με ψευδώνυμο, θα είναι δακτυλογραφημένο και θα
αποστέλλεται ταχυδρομικά σε τέσσερα αντίτυπα τα οποία δεν επιστρέφονται.
Εάν υπάρχει δυνατότα θα θέλαμε να μας στείλετε επιπρόσθετα το έργο σας και
ηλεκτρονικά στη διεύθυνση- konie@live.com.au
• Το ίδιο ψευδώνυμο πρέπει να χρησιμοποιηθεί για όλα τα έργα που υποβάλλονται από το
ίδιο πρόσωπο.
• Σε εσώκλειστο φάκελο πρέπει να υπάρχει συμπληρωμένη η αίτηση συμμετοχής την
οποία θα βρείτε στην τελευταία σελίδα αυτού του δελτίου.

Τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού θα ανακοινωθούν την ημέρα της κυκλοφορίας του περιοδικού Αντίποδες. Στα βραβευμένα έργα θα απονεμηθούν αναμνηστικά διπλώματα. Τα έργα που θα πάρουν το πρώτο Βραβείο στην κάθε κατηγορία και στην καθεμιά από τις δύο γλώσσες θα δημοσιευθούν στο περιοδικό του Πολιτιστικού Συνδέσμου «Αντίποδες», τεύχος 59, 2013, που θα κυκλοφορήσει την ημέρα της απονομής των Βραβείων.

Οι συμμετοχές πρέπει να υποβληθούν το αργότερο μέχρι τις 26 Ιουνίου 2015.
Τα υποβληθέντα έργα να στέλνονται ταχυδρομικώς στο όνομα Greek-Australian Cultural League of Melbourne και στη διεύθυνση University of Melbourne, P.O. Box 4307, Parkville, VIC 3052, Australia και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση konie@live.com.au

 

5. ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ

Παρακαλούμε τα μέλη μας που δεν έχουν ακόμη ανανεώσει την ετήσια συνδρομή τους, να φροντίσουν να τακτοποιήσουν την εκκρεμότητα αυτή ώστε να μπορούν να προμηθευτούν το περιοδικό δωρεάν. Σημειώνεται, ότι ο Σύνδεσμος δεν έχει άλλους πόρους κάλυψης των λειτουργικών του εξόδων και έκδοσης του περιοδικού «ΑΝΤΙΠΟΔΕΣ». Η βιωσιμότητά του Συνδέσμου εξαρτάται από την συμπαράσταση των μελών του.

Καίτη Αλεξοπούλου Γιάννης Γεωργίου
Πρόεδρος Γενικός Γραμματέας

 

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΕΤΗΣΙΑΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ – 2015

Ονοματεπώνυμο:…………………………………………………………………………………………………………

Τηλ:…………………………………………….Email: ……………………………………………………………………

Διεύθυνση:………………………………………………………………………………………………………………….

………………………………………………………………………………………………………………………………….

 Ετήσια συνδρομή:$25  Δωρεά: $……………………………..

Ταχυδρομείστε στο –
GREEK-AUSTRALIAN CULTURAL LEAGUE OF MELBOURNE
Melbourne University, P.O. Box 4307, Parkville, VIC 3052, Australia

Μembership for 2015 is $25.00. Should you wish to renew your membership online you can follow the instructions-

Account name: Greek-Australian Cultural League of Melbourne
Bank Name: Commonwealth Bank
BSB: 063011
Account Number: 00902863

Reference: Place your Surname and the word “Membership” as Reference. Send us an email to membershipgacl@gmail.com that you have paid online so, we can issue and send you a receipt.

Περισσότερες πληροφορίες για το πώς μπορείτε να γίνετε μέλη ή να ανανεώσετε τη συνδρομή σας μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας, εδώ:  http://gaclmelbourne.com/g/membership

 

Αίτηση Συμμετοχής στο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό 2015

Ονοματεπώνυμο………………………………………………………………………….

Διεύθυνση……………………………………………………………………………………

Τηλέφωνο…………………………e-mail (αν υπάρχει)……………………………

Τίτλος έργου/έργων που υποβλήθηκαν…………………………………….

…………………………………………………………………………………………………….

Γλώσσα έργων που υποβλήθηκαν ………………………………………………

Ψευδώνυμο………………………………………………………………………………..

Δηλώνω υπεύθυνα ότι :
1. Eίμαι ο/η συγγραφέας του ανωτέρω έργου/έργων.
2. Tα έργα είναι αυθεντικά και δεν έχουν δημοσιευτεί η προωθηθεί σε άλλους φορείς.
3. Eπιτρέπω στον Πολιτιστικό Σύνδεσμο να κάνει τις απαραίτητες συντακτικές ή και ορθογραφικές
αλλαγές όταν το έργο μου βραβευτεί και δημοσιευτεί στο τεύχος 61 του περιοδικού «Αντίποδες» 2015.

Υπογραφή…………………………………………………………………………………………………………………………

Ταχυδρομείστε στο –
GREEK-AUSTRALIAN CULTURAL LEAGUE OF MELBOURNE
Melbourne University, P.O. Box 4307, Parkville, Vic., 3052, Australia
και ελεκτρονικά- konie@live.com.au