Select Page

Μεγάλη επιτυχία εσημείωσαν τα εγκαίνια της έκθεσης «Antipodean Palette» 2014, που έγιναν στις 22 Μαίου, 2014, στην αίθουσα Steps Gallery, 62 Lygon St., Carlton. Είναι η τέταρτη κατά σειρά ομαδική έκθεση που ο Ελληνο-Αυστραλιανός Πολιτιστικός Σύνδεσμος (ΕΑΠΣ) οργανώνει με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν πολλοί οπαδοί των καλών τεχνών, μέλη του ΕΑΠΣ με τους φίλους τους και αρκετοί επίσημοι μεταξύ αυτών και η κυρία Μαρία Βαμβακινού, Ομοσπονδιακός Βουλευτής της έδρας Calwell.

Η κ. Βαμβακινού, στον σύντομο χαιρετισμό της, εκδήλωσε τον θαυμασμό της για τα εκτειθέμενα έργα, συνεχάρει και παρότρυνε όλους τους καλλιτέχνες να προωθούν τα δημιουργηματά τους στον πολυεθνικό κόσμο της Αυστραλίας. Συνεχάρη, επίσης τον ΕΑΠΣ για την πρωτοβουλία της προώθησης των εικαστικών τεχνών και συμβούλευσε η υποστήριξη αυτή να συμπεριλάβει και την τρίτη γενιά.

Την έκθεση εγκαινίασε ο Καθηγητής κ. Νίκος Παπαστεργιάδης ο οποίος στην μεστή ομιλία του συνεχάρει τον ΕΑΠΣ για το σύνθετο έργο του στη γλώσσα και στο πολιτισμό και ευελπιστή να συνεχιστή και στο μέλλον.

Έμεινε ενθουσιασμένος που, τα έργα τα οποία μετά μεγάλης προσοχής περιεργάστη, ανακάλειψε πολλά ανάμεικτα στοιχεία να υποδηλώνουν την μεικτή καταγωγή του δημιουργού. Είναι φυσικό ένας καλλιτέχνης να μεταφέρη στοιχεία της τέχνης του από τον ένα τόπο στον άλλον.

Επισήμανε επίσης ότι ο καλλιτέχνης με τα δημιουργήματα του μας προσελκύει στον κόσμο του για να αναπτύξουμε μια επικοινωνία.

Η κ. Καίτη Αλεξοπούλου, Πρόεδρος του ΕΑΠΣ, αφού καλωσόρισε τους επισήμους και τους παρεβρισκομένους τόνισε ότι οι ομαδικές εκθέσεις είναι ένας από τους κυριώτερους στόχους του Συνδέσμου. Η συμμετοχή των δημιουργών σε εκδηλώσεις αυτού του είδους πιστοποιεί την εξέλιξη και τον βαθμό του πολιτισμού μας στην παροικία. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που βλέπουμε ότι η επιτυχία των εκθέσεων βελτιώνεται από χρόνο σε χρόνο.

Συνεχάρη και ευχαρίστησε προσωπικά τους καλλιτέχνες που έλαβαν μέρος – Χρήστος Αβραμούδας, Κώστας Αθανασίου, Θάλεια Ανδρέου, Σοφία Καγκάδη, Άντζι Λαμπίρη, Έφη Μανδάλου, Σούλα Μανταλβάνου, Τόνι Πιερράκος, Μαίρη Ραφαέλ, Τζέιμς Ραφτόπουλος, Ανν Σαμψωνίδη-Warren και Τίνα Σιδέρη.

Τα εκθέματα που παρουσίασαν αναφέρονταν στην ζωγραφική, χαρακτική, εκτύπωση, φωτογραφία, πυρογραφία, κ.τλ.

Τέλος εξέφρασε τις αμέριστες ευχαριστίες της στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, στους χορηγούς και στο μουσικό ντουέτο «Πολυξένη» οι οποίοι συνέτειναν πολύ στην επιτυχία αυτής της εκδήλωσης.Επίσης στους διοργανωτάς και ιδιαίτερα στην Βάση Πέτρου, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου, η οποία για μήνες ασχολείτο με τις λεπτομέρειες της οργάνωσης της έκθεσης.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης το διεκπεραίωσε επιτυχώς ο κ. Φρίξος Ιωαννίδης ο οποίος ήταν και ο πρώτος που είχε την ιδέα να οργανώνονται τέτοιου είδους εκθέσεις από τον ΕΑΠΣ. Ετόνισε ότι ο καλλιτέχνης ζει στο δικό του κόσμο και δεν έχει χρόνο να αναπτύξει σχέσεις με τον έξω κόσμο, έτσι ο ΕΑΠΣ με τις πολλαπλές πολιτιστικές εκδηλώσεις, προσφέρη την ευκαιρία να φέρει σε επαφή ανθρώπους με διάφορα ενδιαφέροντα.

Η έκθεση θα παραμείνη ανοιχτή μέχρι την Κυριακή 1 Ιουνίου, 2014, ώρες λειτουργίας από 10.00 π.μ.- 4.00 μ.μ.

exhibition